X
تبلیغات
رایتل
آشپزی اینترنتی
  
 آموزش پخت انواع غذاها و دسرها و سالادها
 
آرشیو
موضوع بندی
 
1386/03/14
نان برنجی رشتی

 

یکی از نانهای خانگی درکته سرخام رشتکه در ماه رمضان طرفدار زیادی دارد نان برنجی است. برای تهیه نان برنجی مقداری برنج صدری یا بی نام در یک " تیان" (دیگ) خیس می کنند. پس از ساعتی برنج را از آب درآورده در مجمعه ای می ریزند تا دونم شود. برنج دونم را با آسیاب دستی آرد کرده ، خمیر می کنند و به این خمیر" کراته" می گویند. تیان دیگری را پر از آب کرده روی اجاق می گذارند و خمیر را هم چانه چانه کرده روی تخته ای پهن می کنند و در آب جوش می اندازند تا بپزد. خمیر پخته را در مجمعه ای می ریزند و ورز می دهند. به این خمیر پخته" لاسو" می گویند. مقداری آرد گندم به لاسو می افزایند و آن را چانه چانه می کنند. آن گاه دونفر روبروی هم پشت تخته نان پزی یا " نان کار"می نشینند و با چوبی به نام " نان چو" چانه های خمیر را به شکل لوزی پهن می کنند و در تنور می پزند.

با خمیر لاسو چند نوع نان دیگر هم درست می کنند از جمله نان" لوله کش" که تا یک ماه هم می شود نگاه داشت، نان " لاکو" که به آن مغز گردو، زیره و شکر می زنند و نان" گندمین" که بر روی تابه گلی به نام" گمج" می پزند.

 

منبع: http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=4205

 


برای عضویت در خبرنامه این وبلاگ نام کاربری خود در سیستم بلاگ اسکای را وارد کنید
نام کاربری
 
تعداد بازدیدکنندگان : 273359


Powered by BlogSky.com

عناوین آخرین یادداشت ها