آشپزی اینترنتی
  
 آموزش پخت انواع غذاها و دسرها و سالادها
 
آرشیو
موضوع بندی
 
1386/04/03
دلمه برگ مو

 

دلمه ها انواع متفاوتی دارند. یکی از آنها دلمه برگ مو می باشد که از زمان های گذشته در ایران پخت می شده است و قابل ذکر است که در کشورهای دیگر نیز وجود دارد ولی از نظر مواد داخل آن فرق می کند.

دلمه برگ مو یکی از غذاهای مخصوص فصل بهار می باشد که برگ مو به صورت جوان و لطیف وجود دارد. ما هم به این دلیل این غذا را برای شما آموزش می دهیم.

مواد لازم:

نیم کیلو گرم

برگ مو

نیم کیلو گرم

گوشت چرخ کرده

نیم کیلو گرم

سبزی دلمه

150گرم

برنج

100 گرم

لپه

4-3 قاشق سوپ خوری

پیاز سرخ کرده

یک استکان

آب لیمو ترش

4-3 قاشق سوپ خوری

شکر

حدود 1 پیمانه سرخالی

روغن

به مقدار کافی

نمک و فلفل و زردچوبه

توجه :

- سبزی دلمه شامل: تره، جعفری، نعناع، شوید، ترخون و گاهی پیازچه می باشد.

- برگ موها بهتر است جوان باشد.

- در صورت تمایل می توانید از لپه استفاده کنید و اجباری نیست.

طرز تهیه :

چوب ته برگ موها را می گیریم و برگ ها را می شوییم. در قابلمه آب را جوش می آوریم و برگ ها را در آن می ریزیم همین که یکی دو جوش زد و برگ نرم شد در صافی ریخته و روی آن آب سرد می ریزیم .

برای تهیه مواد داخل دلمه ، پیاز سرخ شده را با گوشت چرخ کرده مخلوط کرده و تفت می دهیم. سپس برنج و لپه ای که نیم پز  شده است را اضافه می کنیم. نمک ، فلفل ، زردچوبه و در نهایت سبزی خرد شده را هم با بقیه مواد مخلوط می کنیم. می توان به این مواد کمی آب لیمو هم اضافه کرد. سپس برگ ها را باز کرده، دو برگ را طوری کنار هم قرار می دهیم که شکاف برگ ها گرفته شود. کمی از مواد دلمه وسط برگ  می ریزیم و اطراف برگ را روی هم می گذاریم و محکم می پیچیم.

در یک قابلمه 3-2 قاشق روغن می ریزیم، دو سه ردیف برگ ساده ته ظرف می چینیم. سپس دلمه ها را نزدیک هم و بدون فاصله روی برگ ها می چینیم و 3-2 قاشق روغن آب کرده روی آن ها می دهیم و یک لیوان آب داخل ظرف دلمه می ریزیم. بهتر است بشقابی کوچک تر از دهانه ظرف را وارونه روی دلمه قرار داده و در ظرف دلمه را بسته و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهیم تا دلمه ها بپزند. در صورتی که با این مقدار آب، دلمه پخته نشد، مقداری آب اضافه می کنیم و در اواخر طبخ بقیه آبلیمو ، نمک و شکر را مخلوط کرده، داخل دلمه می ریزیم.

وقتی این مواد جذب دلمه شد، آن را از روی آتش بر می داریم. باید توجه داشت در صورتی که چاشنی دلمه را زود بزنیم برگ دلمه سفت می شود. دلمه برگ مو را می توان بدون شکر تهیه کرد. بهتر است به مواد وسط دلمه کمی گوجه سبز هسته گرفته اضافه کنیم و یا لای هر ردیف دلمه کمی گوجه سبز بریزیم.

 

منبع: http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=6915

 


برای عضویت در خبرنامه این وبلاگ نام کاربری خود در سیستم بلاگ اسکای را وارد کنید
نام کاربری
 
تعداد بازدیدکنندگان : 273912


Powered by BlogSky.com

عناوین آخرین یادداشت ها