مواد لا زم ( برای 4 نفر ) :
رشته مخصوص آش |
400 گرم |
سبزی آش ( تره – جعفری – اسفناج – شوید – گشنیز ) |
1 کیلو |
نخود و لوبیا و عدس ( مجموﻋﺄ به مقدار مساوی ) |
450 گرم |
نعناع خشک |
4 قاشق یا نعناع تازه 200 گرم |
پیاز متوسط |
4 عدد |
کشک ساییده غلیظ |
2 لیوان |
آرد |
2 قاشق |
روغن |
به میزان لازم |
نمک و فلفل |
به مقدار کافی |
طرز تهیه:
حبوبات را از قبل خیس می کنیم. سپس آنها را با پیاز سرخ کرده ( که ممکن است کمی زردچوبه به آن زده باشیم ) می گذاریم کاﻤﻸ بپزد. بعد سبزی را تمیز و خرد می کنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها هم بپزند. سپس دو قاشق سوپ خوری آرد را در کمی آب سرد حل می کنیم و داخل آش می ریزیم و مرﺘﺒﺄ هم می زنیم. رشته را در آش می ریزیم ومی گذاریم آهسته بپزد، ولی رشته نباید خرد شود. نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه می کنیم. سعی کنید نمک را با احتیاط در آش بریزید، چون کشک اصولاً شور است. بعد آش را از روی شعله بر می داریم و با کشک مخلوط می کنیم . سپس در سوپخوری می ریزیم و روی آن را با کمی کشک ساده و پیاز سرخ کرده و نعناع داغ ( و در صورت دلخواه سیر داغ ) تزیین می کنیم .
منبع: http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=8931