X
تبلیغات
رایتل
آشپزی اینترنتی
  
 آموزش پخت انواع غذاها و دسرها و سالادها
 
آرشیو
موضوع بندی
 
1386/04/03
کلم پلو

 

مواد لازم:

1 کیلو

برنج

1 تا 5/1 کیلو

کلم

5/0 کیلو

گوشت چرخ کرده
یک قاشق چایخوری زعفران ساییده

3 قاشق سوپخوری

پیاز سرخ شده

2 قاشق سوپخوری

رب گوجه فرنگی

150 گرم

روغن
یک استکان آبلیمو یا آب نارنج
کمی زیره

3-2 قاشق سوپخوری

سرکه
به مقدار لازم نمک و فلفل

طرز تهیه:

برنج را شسته و آن را از قبل خیس می کنیم. گوشت را با 2 قاشق سوپخوری پیاز سرخ شده تفت می دهیم . سپس رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل را به آن افزوده و گوشت را با 2 لیوان آب می بپزیم تا آب آن کاملاً کشیده شود. کلم را به صورت رشته های باریک خرد می کنیم و در قابلمه تقریباً بزرگی همراه با مقداری آب و سرکه می گذاریم چند جوش زده تا بوی کلم از بین برود. سپس آن را آبکش کرده، با 2 قاشق سوپخوری روغن تفت می دهیم و گوشت و زعفران حل شده را هم اضافه می کنیم. بعد از آبکش کردن برنج، گوشت و کلم را با زیره در لابلای آن می ریزیم و مقداری روغن روی برنج ریخته، صبر می کنیم تا با شعله ملایم دم بکشد.

نکات تغذیه ای :

انواع کلم غنی از ویتامینC ،A و اسید فولیک هستند  و نیز دارای املاحی چون فسفر ، سولفور، کلسیم و سدیم هستند. فولات موجود در کلم برای زنان باردار مفید است و نیز باعث پیشگیری از بیماری های قلبی – عروقی می شود.

 از خواص دیگر کلم می توان به ملین بودن آن اشاره کرد که در رفع یبوست موثر است.

همچنین به علت دارا بودن ویتامینC ، بتاکاروتن و ایندول در پیشگیری از سرطان نقش دارد.

* تذکر : افرادی که مبتلا به گواتر هستند بایستی از خوردن کلم پرهیز کنند زیرا بعضی از مواد موجود در کلم از جذب ید توسط غده تیروئید جلوگیری می کنند.

 

منبع: http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=5853

 


برای عضویت در خبرنامه این وبلاگ نام کاربری خود در سیستم بلاگ اسکای را وارد کنید
نام کاربری
 
تعداد بازدیدکنندگان : 273415


Powered by BlogSky.com

عناوین آخرین یادداشت ها